15th Asia Pacific Conference on Giftedness (APCG2018)
Inspiration, Motivation, and Creativity: Leading the Way to Giftedness
20 – 24 August 2018
Queen Sirikit National Convention Center, Thailand

 

Day 1: Monday 20 August 2018
Opening Ceremony, Keynote and Plenary Speakers
Plenary Hall 1
12.00 – 14.00
Registration
14.00 – 14.30
(30 min.)
Opening ceremony
14.30 – 15.15
(45 min.)
Keynote speaker 1 : Challenges that science musuems could provide for gifted students through exhibitions and activites
By        Prof. Wei-Hsin Sun
            Institute of Astrophysics, National Taiwan University, Taiwan
15.15 – 15.30
(15 min.)
Thai traditional show
15.30 – 16.00
(30 min.)
Coffee break

 

Day 2: Tuesday 21 August 2018
Keynote and Plenary Speakers
Ballroom
08.00 – 09.00  Registration
09.00 – 09.45
(45 min.)
Keynote speaker 2 : How to lead talented students to math researchers
By       Prof. Jin Akiyama
           Director of Research Center for Math & Science Education
           Tokyo University of Science, Japan
09.45 – 10.15
(30 min.)
Plenary speaker 1: The future is now: Gifted education beyond 2020
By       Mr. Alan D. Thompson
           LifeArchitect, Australia
10.15 – 10.45
(30 min.)
Coffee break / Poster presentation
10.45 – 11.45
(60 min.)
Parallel Sessions or Symposium
  Room1 Room2 Room3 Room4 Room5 Room6 Room7
10.45 – 11.00
11.00 – 11.15
11.15 – 11.30
11.30 – 11.45
Invited speaker
Oral 1
Oral 2
Oral 3
             
11.45 – 13.00 Lunch              
13.00 – 13.45
(45 min.)
Keynote speaker 3 : The Prism of learning: A new theory for recognizing and nurturing giftedness
By       Prof. C. June Maker
           Professor Emerita, Department of Disability and Psychoeducational
           Studies, University of Arizona, USA
13.45 – 14.15
(30 min.)
Plenary speaker 2
By       TBA
            Representative of Sirius Educational Center, Russia  
14.15  - 15.15
(60 min.)
Parallel Sessions or Symposium
  Room1 Room2 Room3 Room4 Room5 Room6 Room7
14.15 – 14.30
14.30 – 14.45
14.45 – 15.00
15.00 – 15.15
Oral 4
Oral 5
Oral 6
Oral 7
             
15.15 – 15.45 Coffee break / Poster presentation
15.45 – 16.45
(60 min.)
Parallel Sessions or Symposium
  Room1 Room2 Room3 Room4 Room5 Room6 Room7
15.45 – 16.00
16.00 – 16.15
16.15 – 16.30
16.30 – 16.45
Oral 8
Oral 9
Oral 10
Oral 11
             
17.30 – 19.00 Welcome cocktail

 

Day 3: Wednesday 22 August 2018
Keynote and Plenary Speakers
Ballroom
08.00 –  09.00  Registration
09.00 – 09.45
(45 min.)
Keynote speaker 4
By       Prof. Geraldine Richmond
           U.S. Science Envoy 
           Presidential Chair in Science and Professor of Chemistry
           University of Oregon, USA
09.45 – 10.15
(30 min.)
Plenary speaker 3
By       Ms. Vararom Pachimsawat
           Friends of the Arts Foundation, Thailand
10.15 – 10.45
(30 min.)
Coffee break / Poster presentation
10.45 – 11.45
(60 min.)
Parallel Sessions or Symposium
  Room1 Room2 Room3 Room4 Room5 Room6 Room7
10.45 – 11.00
11.00 – 11.15
11.15 – 11.30
11.30 – 11.45
Invited speaker
Oral 1
Oral 2
Oral 3
             
11.45 – 13.00 Lunch
13.00 – 13.45
(45 min.)
Keynote speaker 5
By        Mr. Mechai Viravaidya       
            Social Entrepreneur and Founder and Chairman of the Population and             
            Community Development Association (PDA) and the Mechai Bamboo School
13.45 – 14.15
(30 min.)
Plenary speaker 4:What inspires and motivates us to create?
By       Prof. Bonnie Cramond 
           Department of Educational Psychology, The University of Georgia,USA   
14.15  - 15.15
(60 min.)
Parallel Sessions or Symposium
  Room1 Room2 Room3 Room4 Room5 Room6 Room7
14.15 – 14.30
14.30 – 14.45
14.45 – 15.00
15.00 – 15.15
Oral 4
Oral 5
Oral 6
Oral 7
             
15.15 – 15.45
(30 min.)
Coffee break / Poster presentation
15.45 – 16.45
(60 min.)
Parallel Sessions or Symposium
  Room1 Room2 Room3 Room4 Room5 Room6 Room7
15.45 – 16.00
16.00 – 16.15
16.15 – 16.30
16.30 – 16.45
Oral 8
Oral 9
Oral 10
Oral 11
             

 

Day 4: Thursday 23 August 2018
Keynote and Plenary Speakers
Ballroom
08.00 –  09.00  Registration
09.00 – 09.45
(45 min.)
Keynote speaker 6 : Creative giftedness: How to find it and how to develop it?
By        Prof. Todd Lubart       
            Directeur du Laboratoire Adaptations Travail – Individus, France
09.45 – 10.15
(30 min.)
Coffee break
10.15 – 11.15
(60 min.)
Parallel Sessions or Symposium
  Room1 Room2 Room3 Room4 Room5 Room6 Room7
10.15 – 10.30
10.30 – 10.45
10.45 – 11.00
11.00 – 11.15
Oral 1
Oral 2
Oral 3
Oral 4
             
11.15 – 11.45 Poster award
11.45 – 12.00 Closing ceremony
12.00 – 13.00 Lunch

 

Day 5: Friday 24 August 2018 - Optional
09.00 –  13.00
Trip 1: Visit Youth Camp at Thailand Science Park + Bang Sai Royal Folk Arts and Crafts Centre, Phra-Nakhon-Si-Ayuttha
Trip 2: Visit Plearnpattana School - Mahidol Wittayanusorn School - Mana & Proud Orchid Gallery
Trip 3: Visit Khlong Mahasawat (Agrotourism) - The College of Music, Mahidol University
new

Important Dates

Open Registration 
1 October 2017 –  30 June2018 Online registration "Early Bird Rate"
1 - 31 July 2018 Online registration “Regular Rate”
Paper and Symposium Submission
1 October 2017 First call for abstract submission
31 March 2018
15 May 2018
Deadline for abstract submission
30 April 2018
31 May 2018
Notification of acceptance
31 May 2018
30 June 2018
Deadline for payment (to confirm the presentation)